The Next Web Europe wordt grootste startup-festival ter wereld

Conferentie in Amsterdam ontvangt volgend jaar 20.000 bezoekers

Amsterdam, 5 august 2015 – Europa’s meest toonaangevende startup- en technologie-conferentie, The Next Web, maakt vandaag haar plannen bekend om het Amsterdamse event volgend jaar uit te breiden van een twee-daags event naar een conferentie van een week. Het event zal geheel in festival-stijl worden gehouden en biedt plaats aan 20.000 van ‘s werelds meest vooraanstaande tech-professionals, durfkapitalisten en ondernemers. Tijdens de conferentie die plaats vindt in mei 2016, komen toekomstige technologische ontwikkelingen, marketing en innovatie uitgebreid aan bod.

Het besluit om de conferentie zo drastisch uit te breiden, valt samen met initiatieven van Neelie Kroes en haar StartupDelta-programma om de vruchten te plukken van de groeiende mogelijkheden die zowel Amsterdam als Nederland bieden om een van Europa's beste broedplekken te worden voor technologie, innovatie, startups en talent.

TNW Conference Europe ‘16 wordt een vijf-daags event dat hoogwaardige content, business development en eindeloze netwerkmogelijkheden samenbrengt. Daarnaast zal de conferentie plek bieden aan tien verschillende podia en ruim 500 exposanten. Er zal een muziekprogramma zijn en bezoekers kunnen deelnemen aan meerdere ‘fringe’ events en masterclasses. Ook zal The Next Web, samen met StartupDelta en Startup Amsterdam, een ‘downtown-programma’ organiseren met verschillende tech-gerelateerde evenementen in het centrum van Amsterdam.

“De Nederlandse voetafdruk in de startup-industrie groeit snel en we nemen enorme stappen om koploper van Europa te worden in startup-ecosystemen. Volgend jaar zal Amsterdam het grootste startup-festival ter wereld organiseren. Daarbij vertrouwen wij op de succesverhalen van eigen bodem, zoals The Next Web Conference, dat zijn vermogen heeft bewezen om de internationale tech-gemeenschap samen te brengen.„ Neelie Kroes, voormalig Eurocommissaris voor de Digitale Agenda en momenteel Startup gezant voor StartupDelta
“De afgelopen tien jaar stonden we bekend als een organisatie die een van de meest gastvrije en intieme tech-events organiseert. Maar we zagen ons publiek ook uitbreiden en veranderen. Vandaag de dag is tech namelijk niet langer een aparte industrie, maar is het een belangrijke en relevante factor in elke industrie.”“Om volgend jaar weer een succesvol event the organiseren, zullen we de intieme sfeer en persoonlijke aanpak waar we bekend om staan behouden en op een grotere schaal toepassen. We zullen we zorgen dat iedereen, uit welke industrie dan ook, dat gevoel kan ervaren, zodat de juiste samenwerkingen tot stand komen en iedereen kan innoveren.„ Boris Veldhuijzen van Zanten, mede-oprichter en CEO van The Next Web

De 2016-editie van The Next Web zal plaatsvinden van 24 tot 28 mei in Amsterdam. Om meer te weten te komen over het event, de bevestigde sprekers en voor het bestellen van tickets ga je naar: http://thenextweb.com/conference/europe

Download PDF
Download PDF
Over Inside TNW

Here you can get a sneak peak inside TNW, the stuff we don't publish on our media platform. In case you have missed it... TNW is a global digital brand that inspires and connects people who love tech, through media, events and services.
We have several branches: Media, Events, Intelligence, Innovation services and Spaces, that all build onto each other to create a virtuous circle of awesomeness for the tech ecosystem.

Want to know more? What is TNW?

berichten