TNW kondigt tweede TQ locatie aan in Amsterdamse Tripolis

Tripolis1-1 (1) (2).jpg
  • jpg

Een week nadat de Financial Times een meerderheidsbelang heeft genomen in TNW, kondigt het internationale digitaal merk de opening van haar tweede TQ locatie aan.

TNW (The Next Web) kondigt vandaag de opening van een nieuwe TQ locatie aan in Amsterdam-Zuid – een tweede hub waar technologiebedrijven worden geholpen met hun groei. Gelegen in het goed bereikbare zakelijke district van Amsterdam zal TQ South haar deuren openen in mei 2019 en het karakteristieke ‘Tripolis’ gebouw betrekken samen met moederbedrijf TNW, naast vastgoedpartner FLOW Real Estate.

TQ – opgericht in 2016 in samenwerking met Google, KPMG, ABN AMRO, en Booking.com – is snel gegroeid tot de bruisende tech hub die het vandaag de dag is. Meer dan 200 bedrijven hebben zich gevestigd sinds de oprichting, waaronder Nederlandse startups zoals Homerun en Tripaneer, maar ook snelgroeiende Amerikaanse techbedrijven zoals Stripe, Flexport en Ring (gekocht door Amazon voor $1 miljard). De opening van een nieuwe locatie is een direct gevolg van de groeiende vraag naar kantoorruimte vanuit de startup en scale-up tech community.

Sophie Op den Kamp, TQ’s Managing Director zegt: “Onze eerste TQ opende in 2016 en was al een jaar later op volledige capaciteit. We realiseerde ons gelijk dat we meer ruimte voor onszelf en onze huurders nodig hadden, dus het openen van een nieuwe hub was de logische volgende stap. De nieuwe locatie zorgt ervoor dat we onze service kunnen uitbreiden, waardoor we nu meer snelgroeiende techbedrijven kunnen ondersteunen van startup naar scale-up. TQ South biedt ook een perfecte kruisbestuiving voor tech talent en corporates om connecties te leggen en samen te innoveren.”

Tripolis is opgebouwd uit drie aparte structuren en is ontworpen door de Nederlandse architect Aldo van Eyck. Het gebouw dat wordt betrokken door TQ bestaat uit ruime kantoren speciaal voor snelgroeiende scale-ups, vaste werkplekken voor startups en een penthouse gericht op corporate innovatie, geleid door TNW X – de corporate innovatie tak van TNW. Hier kunnen corporates en overheden nieuwe technologieën ten toon te stellen en innovatievraagstukken oplossen – de ideale plek om samen te werken met startups.

TQ’s South en City locaties zullen nu ook werkplekken bieden voor early-stage startups in een gedeelde ruimte. Met vaste werkplekken voor teams van één tot vijf personen kunnen startups een uitdagende plek verwachten waar ideeën tot ontwikkeling komen en waar TQ’s community en services helpen met het accelereren van groei. Huurders kunnen vergelijkbare faciliteiten verwachten als op TQ’s City locatie, zoals vergaderruimtes, parkeerplekken, belhokjes, en een events ruimte.

TQ werkt nu aan deze tweede locatie in Amsterdam als eerste stap naar een ambitieus project in het vooruitzicht in 2022. Zoals Op den Kamp uitlegt: “TQ South biedt de mogelijkheid om de Nederlandse tech community verder te laten groeien en meer waardevolle partnerships te sluiten tussen spelers in het ecosysteem. We verwachten dat Tripolis een bruisend gebied wordt vol tech innovatie en diverse groepen professionals en talent.”

Contactgegevens

Ontvang het laatste Inside TNW nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL