22Tracks uitgeroepen tot Startup van het Jaar

22Tracks door het publiek gekozen als grote winnaar The Next Web Dutch Startup Awards

08 APRIL 2011, AMSTERDAM, NEDERLAND
Samenvatting
De Dutch Startup Awards zijn bedoeld om extra aandacht te genereren voor de Nederlandse startup scence. De publiekstemmen werden uitgebracht via de sociale netwerken Hyves, Facebook en Twitter en samengevoegd op DSA.thenextweb.com. Het sociale karakter maakt deze awards uniek
In de Jimmy Woo vond gisteravond voor de tweede keer de uitreiking van The Next Web Dutch Startup Awards plaats. The Next Web organiseert samen met Emerce deze publieke aanmoedigingsprijs voor de meest succesvolle en getalenteerde jonge internet bedrijven van Nederlandse bodem.

 

Meer dan 70 startups zijn opgegeven voor de voorrondes, waarop er 5 zijn genomineerd per categorie. Afgelopen week was het aan het publiek om op hun favoriet te stemmen via Facebook en Twitter, waarna het werd samengevoegd op DSA.thenextweb.com. Dit sociale karakter maakt de Dutch Startup Awards uniek.

 

22Tracks, een jukebox bestaande uit 22 playlists van verschillende genres, met 22 nummers in elk genre gekozen door specialistische Djs, is de grote winnaar. Het publiek heeft de muzieksite 22Tracks als Startup van het Jaar gekozen. Opvallend is dat er veel startups uit de hoek van muziek en entertainment in de prijzen zijn gevallen.

 

In het totaal zijn er 8.327 stemmen uitgebracht in 6 categorieën. De winnaars van 2011:

 

Startup van het jaar - 22Tracks

Beste web applicatie - WeTransfer

Beste app - 22Tracks

Beste nieuwkomer - Whoopaa

Grootste belofte - Film it Yourself

Beste (co)-founder - Mathys van Abbe, Mobypicture.com

Citaten
"Mooiste dag uit mijn leven. Bij DWDD zitten is niks vergeleken bij dit. Vet! " Venz - oprichter 22Tracks
Afbeeldingen
Over Inside TNW

Here you can get a sneak peak inside TNW, the stuff we don't publish on our media platform. In case you have missed it... TNW is a global digital brand that inspires and connects people who love tech, through media, events and services.
We have several branches: Media, Events, Intelligence, Innovation services and Spaces, that all build onto each other to create a virtuous circle of awesomeness for the tech ecosystem.

Want to know more? What is TNW?