The Next Web start gaming divisie

TNW gaming mikt op online gaming met offline impact

27 JULI 2011, AMSTERDAM, NEDERLAND
Samenvatting
The Next Web opent een gaming divisie onder de naam TNW Games. TNW Games gaat spellen ontwikkelen op web en mobiel die ook een offline impact hebben.
Naast TNW media, waar de top 10 blog van de wereld thenextweb.com onder valt, TNW Events (bekend van The Next Web Conference, Kings of Code en Bowlr) en TNW Labs (waar Twitter Counter, Paydro, SocialStatistics en Spread.us onder vallen) komt er nu een speciale gaming tak bij onder de naam TNW Games.

Online games met offline impact
"Onze interesse gaat vooral uit naar gaming applicaties die zowel een online als een offline component hebben. We willen met een compact team een aantal dingen uitproberen en daaruit zouden twee tot drie titels moeten komen in de eerste 18 maanden" aldus mede oprichter Boris Veldhuijzen van Zanten.

Eerste game titel: SquadCoach
De eerste titel die gelanceerd wordt is SquadCoach, een gratis online voetbal management spel gebaseerd op de echte competitie. Patrick de Laive is blij met SquadCoach; "De voetbal wereld is gigantisch, maar het lijkt wel of de innovatie heeft stilgestaan in vergelijking met andere sectoren. Zowel in de game play als in de opzet van de zogenaamde fantasy football spellen valt veel te verbeteren. SquadCoach is een spel wat elke voetballiefhebber aan zal spreken en het kijken van Studio Sport een stuk leuker maakt. Dit stond al jaren op mijn verlanglijst om aan te pakken."

Met SquadCoach stel je elke week een team op gebaseerd op de echte competitie. Alle coaches spelen mee in een eigen vriendenleague.

Facebook als platform
SquadCoach is gratis te spelen via de website, vanaf elke mobiele telefoon maar ook op Facebook als een Facebook game. Voetbal is oorlog, SquadCoach speel je daarom tegen je vrienden. De keuze om het spel niet per se af te laten spelen op de eigen website is hieraan gelieerd. Patrick de Laive legt uit: "Het gaat erom dat men het spel speelt, of dat nou op facebook gebeurd of op onze website maakt ons niet uit. SquadCoach is overigens een onafhankelijk platform, aanmelden kan via Facebook, maar ook via Twitter, Hyves of heel old school met een email adres. Iedereen kan tegen zijn eigen vrienden spelen, ongeacht het sociale netwerk waar men lid van is."
 
Citaten
"Onze interesse gaat vooral uit naar gaming applicaties die zowel een online als een offline component hebben. We willen met een compact team een aantal dingen uitproberen en daaruit zouden twee tot drie titels moeten komen in de eerste 18 maanden" Boris Veldhuijzen van Zanten - Co-founder The Next Web
"De voetbal wereld is gigantisch, maar het lijkt wel of de innovatie heeft stilgestaan in vergelijking met andere sectoren. Zowel in de game play als in de opzet van de zogenaamde fantasy football spellen valt veel te verbeteren. SquadCoach is een spel wat elke voetballiefhebber aan zal spreken en het kijken van Studio Sport een stuk leuker maakt." Patrick de Laive - Co-founder The Next Web
Afbeeldingen
Over Inside TNW

Here you can get a sneak peak inside TNW, the stuff we don't publish on our media platform. In case you have missed it... TNW is a global digital brand that inspires and connects people who love tech, through media, events and services.
We have several branches: Media, Events, Intelligence, Innovation services and Spaces, that all build onto each other to create a virtuous circle of awesomeness for the tech ecosystem.

Want to know more? What is TNW?