dell_prco.png
  • png

Dell lanceert competitie voor Nederlandse startups om ondernemerschap te stimuleren

Twee startups winnen een jaar lang gratis kantoorruimte, hosting, advies en ondersteuning om te excelleren

Amsterdam, Nederland

Dell lanceert vandaag de Dell for Entrepreneurs competitie waarbij zij op zoek gaan naar talentvolle startups van Nederlandse bodem.

De competitie heeft tot doel 2 Nederlandse technologie startup teams te selecteren en deze gedurende 1 jaar lang te helpen excelleren. Dit gebeurt onder andere door de startups te helpen bij hun distributie en daarbij gebruik te maken van het Dell netwerk. onder andere vanuit Dell kantoorruimte aan te bieden, hardware, mentorship, ondersteuning op het gebied van marketing en sales en voordelen van partners als KPMG, Rackspace en Deterink advocaten en notarissen.

De competitie bestaat uit 3 rondes

Vanaf vandaag tot 11 Maart hebben Nederlandse technologie startups de tijd zich in te schrijven, waarna er een eerste selectie zal plaats vinden. 

Op 19 mei worden 30 geselecteerde startups uitgenodigd op het Dell Hoofdkantoor in Amsterdam, waar de startups in een informele setting feedback en mentoring krijgen van Dell, KPMG, Rabobank, Rackspace en Deterink. 

Uiteindelijk worden de startups uitgenodigd voor de finaledag op 26 April, waar 10 startups voor een jury, bestaande uit The Next Web, Rabobank, Dell en een bekende Nederlandse ondernemer zullen pitchen. 

Winnaars

Twee startups maken kans op een 1-jaar Dell partnership (totale waarde €50,000):

1 jaar lang kantoorruimte – Dell hardware voor 5 team leden – Dell consulting en marketing support – Toegang tot alle Dell NL events – Een toegewijde Dell accountmanager tot de beschikking – Toegang tot Dell’s sales & distributie kanalen (50,000 klanten) 

Extra partnerships van Dell partners:

1-jaar lang hosting van Rackspace, evenals mentorschap, gebruik van de Rackspace Cloud tool marktplaats (twv €20,000) – Strategische roadmap sessie met KPMG experts om ideeën en acties te genereren (twv€12,000) – 25 uur juridisch advies van een senior advocaat van Deterink Advocaten en Notarissen (twv €10,000)

Criteria

De volgende criteria gelden voor een startup om zich aan te melden:

- Startup is opgericht na Januari 2013

- Startup staat ingeschreven bij de Nederlandse KvK 

- Startup heeft een gedegen business & financieel plan

- Startup heeft technologie als grootste drijver van 

- Ten minste 1 oprichter is beschikbaar voor 17 & 19 Maart en 8 April.

Vanaf vandaag

Startups kunnen zich vanaf vandaag inschrijven voor de competitie via: http://tnw.to/dellforentrepreneurs

Achtergrond Dell for Entrepreneurs

Het programma komt voort uit het in 2011 opgerichte Dell for Entrepreneurs, toen onderneemster Ingrid Vanderveldt Dell benaderde met het ambitieuze doel om een miljard vrouwen te empoweren tegen het jaar 2020 [http://www.entrepreneur.com/article/233944]

Ingrid heeft het bedrijf, wat zich 'de grootste startup ter wereld', geholpen een community van ondernemers op te zetten dat volgens Dell geïnspireerd is op het eigen DNA: het ondernemerschap van Micheal Dell die in zijn studentenkamer begon gecombineerd met de resources van een Fortune 50 bedrijf dat het tegenwoordig is. Deze community vertaalt zich in het 'Dell for Entrepreneurs'.  

 Het Dell for Entrepreneurs programma is gegroeid vanuit de USA naar de UK, Ierland en Nederland, waar het vorig jaar tijdens TNW Europe Conference is gelanceerd.  

Links

Favicon for eir.dell.com Dell for Entrepreneurs eir.dell.com

Quotes

'Het is heel goed te zien dat grote corporates ondernemerschap stimuleren door Nederlandse startups te ondersteunen. Startups hebben vaak baanbrekende ideeën, maar missen de mankracht en resources om hun plannen te kunnen realiseren. Door op deze manier krachten en kennis te bundelen bereik je samen meer.' Patrick de Laive - Co-Founder The Next Web

Spokespeople

Contactgegevens

Ontvang het laatste Inside TNW nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL