The Next Web en Google openen Tech Hub in hartje Amsterdam

AMSTERDAM, Woensdag 2 december 2015 – The Next Web kondigt vandaag aan dat het een technology hub lanceert in hartje Amsterdam. Deze hub, genaamd 'X' zal plaats bieden aan een ‘curated community’ van snelgroeiende technologie startups.

X opent haar deuren in de lente van 2016 en zal zich richten op het stimuleren en bij elkaar brengen van de technologie community in Amsterdam. X is een combinatie van een zorgvuldig gecureerde selectie van startups, innovatieve corporate partners, en open, publieke plekken om te werken en netwerken. X is door haar samenwerking met Google, het Nederlandse zusje van het Google for Entrepreneurs Network. Naast Google heeft The Next Web ook een aantal andere grotere bedrijven aan dit unieke concept weten te verbinden. Booking.com is onze ‘global partner’, ABN AMRO heeft het project omarmd als 'founding partner' en KPMG is nauw betrokken en opent haar innovation lab in X.

Het gebouw is te vinden in het centrum van Amsterdam en is ruim 6,000 vierkante meter groot. De ruimte is verdeeld in ruimtes waar samengewerkt kan worden, besloten kantoren, innovatie labs, horeca ruimtes en een events space van meer dan 1,000 vierkante meter. De bovenste verdieping zal open zijn voor het publiek en biedt een spectaculair uitzicht op de stad.

Singel 542 - Muntstaete
  • jpg
Singel 542 - Muntstaete

Co-founder & CEO van The Next Web, Boris Veldhuijzen van Zanten, zei het volgende over deze uitbreiding van de bedrijfsactiviteiten:

Amsterdam wordt een steeds prominentere stad in Europa voor innovatie en ondernemerschap. We stijgen ieder jaar verder in de ranglijsten als een broedplaats voor talent en ideale plek voor startups en scale-ups. Wij willen graag bijdragen aan deze ontwikkeling door te focussen op één aspect wat essentieel is om als stad de nummer 1 van Europa te worden. En dat is onze community. Wij zijn Amsterdammers. We leven hier niet alleen, ons hoofdkantoor zit in Amsterdam en onze wereldwijd bekende conferentie wordt hier ook gehouden. We willen de sfeer die we weten te creëren tijdens onze conferenties door zetten naar een locatie die 365 dagen per jaar ruimte biedt om elkaar te ontmoeten of samen te werken.
Mede geïnspireerd door de Google Campus in Londen, en ons realiserend dat Google de perfecte partner zou zijn om dit samen mee op te zetten, zijn we een samenwerking aangegaan die ondernemerschap stimuleert en ondersteunt. Google doet dat al met 25 andere succesvolle hubs over de hele wereld en heeft daarnaast zelf nog 5 campuses in beheer. Deze Amsterdamse versie zal zich onderscheiden van de rest van het netwerk door zijn typisch Nederlandse invloeden van o.a.bedrijven als Booking.com, ABN AMRO en KPMG en onze eigen ervaring en internationaal netwerk aan contacten. Boris Veldhuijzen van Zanten

Google’s Director of Strategic Partnerships EMEA, James van Thiel voegt daaraan toe:

Onze samenwerking met TNW is tot stand gekomen met een gezamenlijk, eenvoudig doch ambitieus doel: het verder versterken van ondernemerschap in Nederland. De startup community in Amsterdam is al zeer actief en aanwezig, en we denken dat ‘X’ die bedrijvigheid zal stimuleren door een fysieke locatie aan te bieden. Onderzoek toont aan dat het heel belangrijk, vitaal zelfs, is om een centrale locatie aan te bieden waar de community zich kan verenigen. Op deze plek kunnen we onze bestaande programma's voor ondernemers en startups aanbieden, naast demo days met internationale gasten, uitwisselings-programma’s en training sessies ontworpen om Nederlandse startups te helpen groeien en succesvol te worden. James van Thiel, Director of Strategic Partnerships EMEA bij Google
Met ons hoofdkwartier in het centrum van Amsterdam is het voor ons van groot belang om omringt te zijn met een innovatieve community die ons kan blijven inspireren om te innoveren. Door mee te bouwen aan X hopen we Amsterdam te helpen om international nog aantrekkelijker te worden en het voor ondernemers nog makkelijker te maken om kennis te nemen van de kansen die de stad biedt. De samenwerking met TNW voelde heel natuurlijk en we zien er naar uit om samen aan X te werken en nieuwe wereldwijde kansen te scheppen. Gillian Tans, COO bij Booking.com
We zijn erg enthousiast over X, waar wij als KPMG een ‘innovation lab’ zullen hosten. In dat lab zullen we onder andere zorg dragen voor co-creatie tussen innovatieve startups en onze corporate clients. Dit lab zal nauw samenwerken met ons Innovation Lab in New York en als zodanig het Nederlandse ecosysteem versterken. Edo Roos Lindgreen, Head of Innovation bij KPMG.
Als founding partner wil ABN AMRO bijdragen aan de X community. We zijn er van overtuigd dat de samenwerking met andere partners en start-ups - Fintech in het bijzonder - zal resulteren in innovatieve oplossingen voor onze maatschappij en ook voor onze klanten. We helpen start-ups en scale-ups groeien door onze expertise, ervaring en netwerk. Een win-win, omdat zij ons op hun beurt inzicht geven in potentiële kansen voor investeringen in fintech producten en services. Frank Verkerk, Chief Digital Officer ABN AMRO

Locatie

De locatie is wel bekend bij de meeste Amsterdammers als “Muntstaete”. Een historisch gebouw wat ooit gebouwd is als bank, en te vinden is tussen de Reguliersdwarsstraat en de Singel. X zal plaats bieden aan 120 innovatieve (en selecteerde) startups, 500 werkplekken, en 1,000 dagelijkse bezoekers, van investeerders tot ondernemers, mentoren en adviseurs. X wordt officieel geopend in de lente van 2016.

Contact

Startups en ondernemers die op de hoogte willen blijven van X en/of geïnteresseerd zijn in residentie kunnen zich melden via X.Works

tnw-brandmark.png
  • png
muntstaete.jpg
  • jpg
GFE.png
  • png

-------------------------------------------------------------------------------------

Over X

X is een ‘curated community’ van snel groeiende startups in het centrum van Amsterdam. X is een ‘label’ en dé plek waar startups, gevestigde bedrijven en mentoren samen kunnen komen om hun ideeën, groei en innovatie te combineren en vermenigvuldigen.

-------------------------------------------------------------------------------------

Over The Next Web / TheNextWeb.com

TNW is een internationaal tech-media bedrijf met verschillende initiatieven en projecten met een focus op technologie, ondernemerschap en e-culture. TNW is vooral bekend van hun invloedrijke en internationaal vermaarde nieuws platform, hun onconventionele conferenties en ‘data-driven’ technologie diensten.

-------------------------------------------------------------------------------------

Over Google for Entrepreneurs

Google for Entrepreneurs is het partner programma van Google wat samen werkt met startup communities en hun eigen ‘Campuses’ waar ondernemers kunnen leren, netwerken, en bouwen aan bedrijven die de wereld kunnen verbeteren. Sinds 2011 is Google for Entrepreneurs in 125 landen partnerships aangegaan om ondernemers te stimuleren en hulp te bieden.

Contactgegevens

Ontvang het laatste Inside TNW nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL